top of page
VIA FERRATA STRAUMSFJELL
 Helle Camping. 4748 Rysstad

For spørsmål om turen send email til guide@brattnorge.no eller ring BRATT +47 907 122 65 NB! Dersom du kun vil leie utstyr og gå på egen hand må du booke det på Helle camping: www.hellecamping.no

Norges lengste Via Ferrata rute

Litt informasjon
Via Ferrata Straumsfjell er Nordens lengste Via Ferrata løype, på 1500 m og byr på svevende 550 høydemeter med stupbratte fjellkanter, og en svimlende utsikt. Ruten starter i dalbunnen, ved Helle Camping. Vi kjører båt opp elva og går ca. 10 minutter, en kort anmarsj på 100 høydemeter inn til fjellveggen. Vi bruker ca. 6-8 timer på  å gå hele løypa.
Er du glad i å utfordre deg selv, kjenne luft under beina og et sug i magen?
Da er Via Ferrata Straumsfjell noe for deg! 

Vanskelighetsgrad - Krevende (Gradering - D)

Løypa er gradert til D (krevende) på den Europeiske Via Ferrata - skalaen fra A-E. Du må være fysisk sterk å takle høyder da ruten er lang og luftig. Ruten er boltet med jerntrinn i fjellveggen, og en stålwire som du er sikret i hele veien opp. Men det er flere partier hvor du må klatre lett i fjellveggen. Sikkerhetsutstyret består av hjelm, klatresele og en spesiallaget Via Ferrata-slynge som har 2 karabinkroker slik at man hele tiden er godt festet i kabelen. Man trenger dessuten solide tursko samt hansker til å beskytte hendene. En god jakke er også lurt å ha med i sekken, sammen med mat og drikke.

Ruten blir brattere, mer spektakulær og luftigere jo høyere opp man kommer. Rett under toppen kommer man til en kort overhengende vegg, så her hjelper det å være sterk og utholdende. Belønningen idet man når toppen, har man utsikt over elven Otra og dalbunnen langt der nede. En utsikt blant de flotteste Norge har å by på. Der kabelen slutter, er det merket løype videre til toppvarden på Straumsfjellet, 797 meter over havet. Fra toppen fortsetter merkingen videre i østlig retning, og leder deg trygt ned i dalen igjen. Nedturen er svært bratt og til dels ulendt terreng ned mot Straume og Otra.

bottom of page